Ο ΒΟΑΚ στη Βουλή, από την Ελ. Βατσινά

Η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ καλεί τον Υπουργό Χρ. Σταϊκούρα να δώσει απαντήσεις για τις καθυστερήσεις και τη συνεχιζόμενη θυσία στην άσφαλτο

Η Επίκαιρη Ερώτηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, που η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, συζητείται λίγο πριν τις 5 σήμερα το απόγευμα.

Η ερώτηση, με θέμα «Μέτρα υποδομής και πρόληψης για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στον ΒΟΑΚ», απευθύνεται στoν Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον οποίο η βουλευτής Ηρακλείου θέτει προ των ευθυνών του για τις καθυστερήσεις που αφορούν στα έργα στον ΒΟΑΚ.

Στην ερώτησή της η κ.Βατσινά παραπέμπει στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ΔΕΘ, κατά την οποία “ο ίδιος δήλωσε ότι ο ΒΟΑΚ αποτέλεσε το πιο πολυσύνθετο και δύσκολο έργο από όσα κλήθηκε να διαχειριστεί η Κυβέρνηση”.

Όπως εκτιμάται, ο νέος ΒΟΑΚ δε θα είναι έτοιμος πριν τα τέλη αυτής της δεκαετίας, “δηλαδή όχι νωρίτερα από τα επόμενα πέντε με έξι χρόνια” – τονίζει η βουλευτής, σημειώνοντας πως μπορεί να υπάρχει “μια προοδευτική παράδοση τμημάτων των έργων, σημαίνει όμως και ότι ως τότε, είναι αδήριτη ανάγκη να βρεθεί λύση για την ασφάλεια των μετακινήσεων”.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και καταγράφουν 112 χαμένες ζωές στον ΒΟΑΚ, από το 2015, ενώ το 2024 έχουν χαθεί ήδη 14 ζωές.

“Είναι, λοιπόν, επιβεβλημένο εκτός από τις εργασίες στο κομμάτι Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, να υπάρξει άμεσα λύση, τόσο για την υπογραφή των συμβάσεων, όσο για την πρόοδο των έργων για το μεγάλο κομμάτι Χανίων- Ηρακλείου” – αναφέρει στην ερώτησή της η Ελένη Βατσινά. Τονίζει, δε, ότι “μέχρι να μπορούμε να συζητάμε για πλήρη παράδοση του έργου, θα περάσουν πολλά χρόνια και θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα, αν δεν υπάρξει παρέμβασή Σας και μάλιστα πολυεπίπεδη”.

Με βάση όλα τα δεδομένα, η κ.Βατσινά καλεί τον Υπουργό να απαντήσει στο ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τις υπογραφές των Συμβάσεων και την παράδοση των επιμέρους δικών τμημάτων και του συνολικού έργου της ανάπλασης του ΒΟΑΚ.

Παράλληλα ρωτά σε ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να προβεί για την ενημέρωση των οδηγών και σε ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να προβεί για την πρόληψη ατυχημάτων/δυστυχημάτων στον ΒΟΑΚ, με αιχμή παρεμβάσεις στον οδικό άξονα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί